הצגת סרטוני יוטיוב בתוצאות גוגל
נכון כשאתם מקבלים תוצאות חיפוש בגוגל פתאום מופיעים סרטונים?
אז לפני כמה זמן חיפשתי תרגיל מסויים בטכניקת ריצה (אני גם מאמן ריצה) וקיבלתי את הדף הבא.
באופן טבעי העין רצה ישר לסרטונים לראות אם יש שם משהו רלוונטי.
נכון כשאתם מקבלים תוצאות חיפוש בגוגל פתאום מופיעים סרטונים?
אז לפני כמה זמן חיפשתי תרגיל מסויים בטכניקת ריצה (אני גם מאמן ריצה) וקיבלתי את הדף הבא.
באופן טבעי העין רצה ישר לסרטונים לראות אם יש שם משהו רלוונטי.
רוצים שיגיעו אליכם באמצעות וייז בקליק אחד? אם האתר שלכם מותאם למובייל, וחווית המשתמש במובייל היא טובה, למה שלא תעזרו למשתמשים להגיע אליכם לעסק בהקלקה אחת עם הוייז?
ככה מטמיעים את הלינק לוייז באתר אצלכם:
אתר האינטרנט שלכם הוא הפרצוף שלכם ברשת ובו ניתן למצוא את כל המידע המדוייק על העסק.
אנחנו יודעים גם שצריך כל הזמן לשווק את העסק ורצוי בכמה שיותר ערוצים על מנת להיחשף כמה שיותר לקהלי היעד שלנו.
ואפשר גם לאחד בין האתר לחלק מאותם ערוצי השיווק - מאחר והם חברתיים ומכילים את האפשרות להטמיע אותם באתר שלכם.
האתר הוא העסק שלכם באינטרנט. יכול להיות ששמעו עליכם והלכו מיד לאינטרנט על מנת ללמוד עליכם לפני שפונים אליכם, יכול להיות שחיפשו בגוגל והגיעו אליכם - בכל מקרה האתר מהווה לרב הגולשים נקודת מפגש ראשונה עם העסק האמיתי שלכם - זה שאתם מתפרנסים ממנו, בין אם זה דרך האתר או שהעסק פיזי.
חובתו של האתר היא לתמוך בעסק ולגרום למבקרים להבין שהגיעו למקום הנכון ולהמשיך לפעול מכאן.
קבלו 7 דרכים קלות וישימות לשיפור אתר האינטרנט שלכם בעבור קהל היעד.
כמו בבית, כמו עסק הפיזי שלכם, גם האתר שלכם זקוק לסדר פסח. הנטייה הטבעית שלנו היא לערום רשימת מטלות בצד ולומר לעצמנו שנגיע לזה יום אחד ואז הערימה כבר גדולה מדי.
לא אעמיס עליכם, אתן לכם את רשימת ה MUST בלבד, שהטיפול בה ישפר פלאים את את האתר ומיידית.
אז קבלו 3 כלים אוטומטיים ו 4 כלים ידניים איתם תוכלו לעבור על אתר האינטרנט שלכם על מנת לשפר אותו לקראת הקיץ.
תכלס, להקים דף עסקי כל אחד יכול - אבל איך מתנהלים איתו נכון?
דף עסק לא מטופח
אחד הדברים שיכולים לצנן את ההתלהבות של הלקוחות שלכם, זה כשהם מגיעים אל דף האוהדים החדש שלכם ואז מגלים שהוא פשוט נראה רע. שתמונת הלוגו מפוקסלת, מקושקשת או חתוכה, שאין תמונת באנר, או שיש תמונה אבל היא בכזה מצב שכבר עדיף היה שלא תהיה.
התיקון:
כשאנחנו מקימים אתר חדש אנחנו מאד רוצים שהוא יצליח.
מה זה בעצם אומר להצליח? בסופו של דבר אנחנו רוצים שהוא יופיע במקום ראשון בגוגל ולא משנה מה מחפשים, אנחנו רוצים שהגולשים ימצאו אותו כאתר מעניין ושיקראו בו הכל והכי חשוב – אנחנו רוצים שאנשים יפנו אלינו דרך האתר ויהפכו להיות לקוחות שלנו. נכון?
אבל אנחנו לא לבד בתחום ואנחנו צריכים להיות חכמים.
אל תטעו – להקים אתר באינטרנט זה ממש לפתוח עסק נוסף, או אם תרצו – סניף נוסף של העסק שלנו כערוץ שיווקי והיחיד שלנו באינטרנט.
מחקר מילות מפתח לקידום בגוגל
במשך כמעט עשור, אחת מטכניקות השיווק המוצלחות ביותר לבעלי אתרים היה השיווק הנכנס. בעוד ששיווק יוצא מתמקד ברכישת מודעות ורשימות מיילים על מנת להשיג לידים (פניות נכנסות), השיווק הנכנס מתמקד בלמשוך את הלקוחות הפוטנציאליים לאתר שלכם – באמצעות תוכן איכותי, שימושי ורלוונטי לתחום הפעילות שלכם.
על ידי כתיבת תכנים מעניינים, תוכלו לשמור על זמן שהות ארוך יותר של מבקרים חדשים באתר ואפילו לשפר את הסיכוי שהם יקליקו על מקורות הנעה לפעולה המוצגות באתר (באנרים, טפסים, סקרים, שיתוף ברשתות חבריתות, לחיצה לשיחה וכיוב).
גם הלקוחות הקיימים יאהבו את המאמרים שלכם והאמון שלהם בעסק שלכם יגדל. והם גם יחזרו לאתר שלכם כדי לקרוא או לחפש עוד על מה שרלוונטי עבורם ממקור מומחה - האתר שלכם. אותם לקוחות יכולים בקלות להתעניין ולרכוש דרככם עוד שירותים או מוצרים.
מאמרים טובים עשויים גם להיות משותפים על ידי הקוראים במדיה החברתית; ובכך ליצור קישורים נכנסים לשפר את פופולריות האתר שלכם.
הפעם אני שמח להציג בפניכם 12 כלים איתם תוכלו לבדוק לבד את אתר האינטרנט שלכם בהיבטים שונים.
הכלים מספקים לכם ניתוחים ותובנות על האתר שלכם ואף את הפעולות הדרושות לתיקון הכשלים שהם מגלים. חלק מהאתרים מציעים לכם גם ניתוחים מעמיקים יותר - בתוספת תשלום.
מערכת גוגל אנליטיקס נותנת מבט על כל הקורה באתר - אילו אנשים, כמה אנשים, מאיפה, איזה דפים נצפו יותר ואילו פחות, כמה עזבו, כמה נשארו, כמה זמן נשארו, מאיזה מכשירים, דפדפנים... מדהים.
למה זה טוב? כי יש לכם פרצוף באינטרנט ואתם רוצים לדעת שהוא עובד נכון מול האנשים הנכונים. האם נכנסים לדפים החשובים או הפחות חשובים? האם האתר מעניין או משעמם? האם מגיעים לאתר מהמקומות הנכונים? האם נכנסים יותר ממחשב רגיל או מובייל והאם האתר מותאם בכלל למובייל? באילו שעות הגולשים נכנסים לאתר? האם הם מעמיקים באתר או שיוצאים מהאתר מיד אחרי שנכנסו? מעניין, לא?
המערכת מאפשרת גם למתקדמים ביניכם להיכנס ולעשות פילטורים, וליצור מטרות והגדרות ולהיכנס מאד עמוק בהבנת התנהגות הגולשים באינטראקציה עם האתר שלכם. אבל המאמר הזה ידבר על הדברים המעניינים בהגשה המובנית כפי שמערכת הסטטיסטיקות של גוגל מציגה אותם. זה עדיין מספיק חומר :)
יש לכם שירות או מוצר שמישהו מחפש - אפילו ממש עכשיו
מה אנשים מחפשים? שירות או מוצר. והם גם מצליחים להגיע לאתר שלכם כי הם חיפשו את השירות או המוצר שיש לכם...
זה רגע מאד משמעותי - מישהו שלא מכיר אתכם ומחפש משהו - מצא אתכם כי יש לכם מה להציע לו.
בידיעונים האחרונים העלנו דרכים שונות להגברת ההנעה לפעולה באתר ולהתאמת כל האתר למובייל. אבל איך אפשר לתפוס ולייעל למקסימום את הרגע הזה שבו מישהו חיפש משהו והגיע עכשיו לאתר?
לפעמים זו מילה אחת בלבד שיכולה לעשות לכם נזק או להוביל לכמות הורדות כפולה או משולשת למוצר שלכם. הנה כמה מספר דוגמאות לקופי (כתיבה שיווקית) שניתן ללמוד מהן המון.
בצוותי פיתוח נוצרו מספר תפקידים ברורים מאליהם: המאפיין מחליט מה המוצר יכלול, המעצב מחליט איך המוצר יוצג ללקוחות והמפתח משתמש בקסם שחור כדי להפוך את המוצר לחי (או משהו כזה אבל עם קוד).
אבל מי בצוות הזה הולך לכתוב את הטקסטים שידריכו את הלוקחות שלכם לגבי הצעד הבא שהם צריכים לעשות? ירגיעו אותם שהשירות שלכם הוא מאובטח ויגרמו להם בסופו של דבר להירשם ואולי אפילו לשלם?
האם האתר שלכם עומד במבחן הזמן? האם בשורה התחתונה הוא ממשיך לשדר את המסרים הנכונים למבקרים באתר ומצליח לשדל ולגרום להם ליצור אתכם קשר ולהתעניין במוצרים והשירותים שלכם?
אנחנו רואים כל יום את כולם מסביבנו עם האף בסמארטפון (וגם בטאבלט) כמעט בכל סיטואציה: כשקמים בבוקר להתעדכן בחדשות ובמיילים האחרונים, במהלך היום לפעילות השוטפת, ברכב ברמזורים אדומים (ולפעמים גם בירוקים...), ברכבת, ברחוב, במסעדה, בבית, בהליכה, בישיבה... הבנתם את הרעיון. אתם מצליחים לזהות את עצמכם בחלק מהסיטואציות האלו?
ראו בהמשך עדכון חשוב (נובמבר 2014)
שירותי Google Apps מאפשרים לך כיום לנהל את כל העסק ממקום אחד ומכל מקום: מיילים, יומנים, מסמכים, קבצים, כוננים, שיחות ועידה, אינטגרציה עם אלפי ספקי תוכנה צד שלישי ועוד.
אפשר לעשות את זה לבד (וזה לא מאד קשה) ואפשר באמצעות משווק מורשה של גוגל המהווה איש קשר עבורך לחלק או כל השירותים ללא צורך בשיחות והמתנות לתשובות על מיילים מול חו"ל.
התחום נקרא SEO - search engine optimization - כלומר אופטימיזציה למנוע החיפוש. אופטימיזציה של מה? של פעולות המתבצעות באתר שלך ומחוץ לאתר. מטרת אותן פעולות היא לאפשר למנוע החיפוש של גוגל (1) למצוא את האתר שלך יותר בקלות ו (2) לתעדף אותו על פני המתחרים שלך, ובכך לעזור לו להחליט למקם תוצאות מהאתר שלך מעל התוצאות של המתחרים שלך.
אני שמח לבשר לכם שהספר "שיווק באינטרנט" מאת ד"ר רוני הורוביץ ושחר לארי, מוצע עכשיו להורדה בחינם, ללא כל צורך בהרשמה.
מדובר בספר המפורסם שהמוני משווקים באינטרנט בישראל רואים בו את מקור הידע המרכזי שסייע להם בקריירת השיווק באינטרנט.
התקנות החדשות אמורות להקל על בעלי מוגבלויות לגלוש באינטרנט, אבל בעלי אתרים חוששים שהם יהפכו מטרה לתביעות של עורכי דין רודפי בצע.
באוקטובר 2013 נכנסו לתוקפן תקנות (לחצו לצפייה בתקנות) הדורשות מבעלי אתרים להנגיש אותם לבעלי מוגבלויות, יוזמה שאיש לא מערער על חשיבותה, אבל משום מה נראה שהיא חוטפת אש מכל הכיוונים. גם איגוד האינטרנט הישראלי, שתמך ביוזמה והקים אתר הסברה לתקנות, קרא למשרד המשפטים לתקן את התקנות בגלל הבלבול שהן עוררו בקרב בעלי אתרים וההגדרות שלהן שנתפסות כמאוד מרחיבות.
מעבר לתוכן שהוא כמובן חשוב ביותר להצלחת אתר אינטרנט ויצירת נוכחות אינטרנטית מוצלחת והיבטים טכניים של בניית האתר, לתמונות יש משמעות והשפעה עמוקות על איכות האתר, הנראות שלו לגולשים, המשיכה שלו ויתר מאפיינים של אתר מוצלח ויעיל בהקשר למטרותיו. כיום, אנשים מחפשים פתרונות ותשובות מהירים ואין להם סבלנות לחפש ולקרוא הררי טקסט, לכן לתמונות משמעות רבה אף יותר והן יכולות לעשות את ההבדל בין מבקר שעוזב את האתר תוך שניות – למבקר שנשאר ומספק לאתר ערך. השילוב של תמונות איכותיות עם פלטפורמת וורדפרס המוצלחת והפופולארית מאפשר תוצאות מצוינות ללא ספק.