התהליך בבניית אתר

אתר אינטרנט מהווה היום את התשתית האינטרנטית הראשונה בחייו של העסק שלך. אתר האינטרנט הוא הדבר הראשון אליו יגשו על מנת ללמוד אודות העסק שלך והשירותים השונים שהוא מציע.

מאחר והמפגש הראשון עם העסק האינטרנטי שלך חייב להותיר רושם, חשוב מאד לתכנן ולאפיין את האתר לפני שרצים ל"טכני" – העיצוב והתכנות והתוכן. אז איך נערכים לקראת אתר חדש?

שלב ראשון - לתכנן לתכנן לתכנן - כותבים מסמך איפיון

הגדירו מטרות לאתר והבינו את תוכנו
מדוע בכלל אנחנו צריכים אתר? למה הוא ישמש? מי עומד להשתמש בו? מי קהל היעד שלי? מה הוא מחפש? מה הוא מצפה למצוא? מה יתן לו מענה מיידי לצורך עבורו הגיע בכל לאתר?

הגדירו מדדים
כיצד נבחן את הצלחת האתר ועמידתו במטרות שהצבנו? האם הצבנו את המטרות הנכונות? האם מטרות יכולות להשתנות בחלוף הזמן? האם אני מצפה ליותר כניסות לאתר? פניות באמצעות האתר? הרשמה לדבר זה או אחר דרך האתר? קניות?

פעולות באמצעות האתר
התחילו ברשימת כל הפעולות שאפשר ליישם באמצעות האתר. מה הדברים הברורים מאליהם ואלו דברים מיוחדים הייתם רוצים לאפשר באמצעות האתר לגולשים?

הסתכלו מסביב
אילו אתרים עושים לכם את זה, מה עשו בחברות מובילות בתחום בארץ ובחו"ל. מה עשו המתחרים שלכם, לטוב ולרע? חפשו דוגמאות שמעוררות השראה, תראו מה תופס אתכם באמת.

התכנים באתר
איזה סוג מידע תרצו להציג באתר. הכינו רשימה בכותרות של כל האינפורמציה שהייתם רוצים להציג.

בשלב הבא, יש לעשות סדר ברשימה. מה יותר חשוב, מה אפשר להוריד בכלל ולא יפגע, מה זרימת המידע למשל מנושאים עיקריים לתתי נושאים, מתהליך של סקירה לתהליך של רכישה וכו'.

טיפ חשוב - זה הזמן לזכור שהגולש כאן במרכז ולא העסק שלכם שמאחורי האתר. לכן בכתיבה ובהצגה של התוכן חשבו על התועלות שהגולש יפיק מהמוצרים שלכם, ולא על התכונות של המוצרים או השירותים שלכם. עזרו לגולש להבין מה הרווח שלו בטווח הארוך כאשר ישתמש במוצר \ שירות שלכם.

גוגל ותוכן
נכון, גוגל בוחן בעיקר את התכנים שיש באתר ולכן האתר שלנו מיועד לשני סוגים של מבקרים – אנשים וגוגל. לעיתים השיקול של כמות המידע שבאתר יושפע מרצון להתאים למנוע החיפוש אך צריך לשאוף שהגולש יעמוד בראש מעייננו ושחווית הביקור שלו באתר לא תיפגע מכך. צריך לשמור על איזון בין כמות המידע לגולש לכמות המידע לגוגל.

תכנון עיצוב המידע
זה הזמן להתחיל לתכנן את חווית המשתמש באתר - מה הכי חשוב שיופיע בדף הבית (לגולש, זוכרים?), מה מופיע לפני הגלילה ומה מופיע אחרי, איך אנחנו מניעים כבר מדף הבית לפעולה את הגולש, האם תפריט אחד או שניים, איך נסדר את הנושאים על התפריט....

בשלב הזה אנחנו כלל לא מדברים על העיצוב עצמו (צבעים, תמונות) אלא על הנחת כל המידע וסידורו.

שלב שני - עיצוב האתר

מעצב לאינטרנט חייב: לדעת HTML בסיסי- עיצוב לקוד דפי אינטרנט שונה מעיצוב חופשי. להכיר טרנדים שונים בעיצוב לאינטרנט מאחר והפניה לקהלי יעד היא שונה מאתר לאתר ולמעצב חייבת להיות היכולת לחבר מיד באמצעות עיצוב האתר את קהל היעד של אותו עסק. היכולת לראות תמונה כוללת של האתר המוגמר ותוך כך לנתח את המרכיבים השונים של המכלול. להבין את יסודות הקידום לגוגל – גוגל הוא חלק בלתי נפרד מחייו של אתר אינטרנט ומעצב חייב להכיר את היסודות ולתת את הפתרונות העיצוביים כך שהאתר יהיה גם חווייתי לגולש אבל גם קריא לגוגל. להכיר טכנולוגיות חדשות אשר מתפתחות כל הזמן בעולם באינטרנט כגון אפשרויות לאתרים במובייל או התנהגויות חדשות שאפשר ליישם באתר. והכי חשוב – להציג תיק עבודות מתוכו ניתן להסיק על הניסיון שצבר עם הזמן ומנעד הכיוון העיצובי אותו עשוי להפיק בעבור האתר שלך.

שלב שלישי - תכנות האתר

תכנות האתר לוקח את העיצוב והופך אותו 1:1 לאתר חי. שלב תכנות האתר הופך את כל ההמחשות שעברנו עד כה בתכנון המידע ובעיצובו לאתר חי ואמיתי. לרב בונים את האתר בלינק זמני דרכו ניתן לראות את האתר עד השקתו הרשמית לאוויר (חיבור לדומיין הקבוע).

התכנות נעשה באמצעות מערכת הניהול של ג'ומלה ועבודה איכותית משתמשת ברכיבים של ג'ומלה על מנת לאפשר לך, בעל האתר, ניהול נח וארוך טווח באמצעות מערכת הניהול.

נושאים טכניים נוספים שצריך לחשוב עליהם בשלב הזה:

דומיין
לאתר צריכה להיות כתובת אותה מקלידים ודרכה להגיע לאתר. כתובת זו נקראת דומיין (ובעברית "שם מתחם"). הכתובת מתחילה ב www לאחר מכן השם שנבחר על ידך ומסתיימת לרב ב co.il או com. כתובות המסתיימות ב co.il לרב מצביעות על חברה ישראלית וסיומת com מצביעה על פעילות בינלאומית.

אחסנה
אתר האינטרנט צריך להתאכסן (להתארח) בחוות שרתים. כתובת הדומיין צריכה להיות מכוונת לאחד מספקיות האינטרנט בישראל או בחול ושם האתר צריך להתארח. אפשרויות אכסנת האתר רבות ומגוונות ומומלץ לקרוא על שירותי אחסנת אתרים שאנחנו מציעים.

שירותי מייל
שיווקית ועסקית התנהלות דרך מייל שמסתיים בשם הדומיין שלך נראה יותר טוב מאשר מייל שמסתיים ב gmail או walla או כל סיומת אחרת. את שירות המיילים ניתן לקבל מכל ספק אינטרנט או דרך החברה שנותנת לך שירות לאתר.

שלב רביעי - הכנסת תוכן לאתר

התוכן מאד חשוב באתר מאחר והוא מציג את השירותים והמוצרים והתועלות (זוכרים?) והוא מניע לפעולה. אבל יש כאן בעיה קטנה..... גולשים לא באמת קוראים את התוכן שיש באתר. ולכן חשוב לבנות את התוכן ממש כמו מאמר בעיתון: כותרת ברורה, תקציר של פסקה או שתיים הממצות את עיקרי הנושא ובהמשך טקסט מורחב על הנושא - רצוי בליווי תמונות, וידאו וכד'.

שלב חמישי - השקת האתר

השקת האתר מסמלת את תחילתה של הפעילות האינטרנטית החדשה שלכם. חכו כשבוע לאחר השקת האתר ובמהלך השבוע הזה למדו את האתר, גלו את כל מה שהסתתר או שלא חשבו עליו וראו אם הכל עובד. נצלו את הזמן הזה לבדיקות של כל דפי האתר. לאחר מכן מומלץ לדוור לכל הלקוחות את דבר העלאת האתר החדש והמליצו להם להיכנס, לראות, להמליץ, להנות ולהיעזר בו. כמו כן אל תשכחו לפרסם את כתובתו בכל מדיה אפשרית החל מחתימות המייל, הניירת המשרדית והעסקית, גם רכבים במידת היכולת וכמובן בכל פרסום אפשרי אותו אתם מפיקים.

שלב שישי - העבודה האמיתית עכשיו מתחילה - החשיפה

מה זאת אומרת "עבודה אמיתית"? עבדנו מאד מאד קשה על מנת להפיק את האתר - מה עוד נשאר?

בואו נזכור מאיפה הכל התחיל - אתם רוצים נוכחות באינטרנט על מנת להיחשף לקהלי היעד השונים שלכם, על מנת שיגלו את דבר קיומכם, השירותים שלכם וכדי שיפנו אליכם על מנת להפוך ללקוחות חדשים. אבל... איך הם בעצם יכולים להיחשף אליכם? הרי עד עכשיו בישרתם על האתר החדש רק למי שבעצם כבר מכיר אתכם...

אז חשוב מאד להתחיל לחשוף את הפעילות שלכם ברחבי האינטרנט לקהלי היעד הפוטנציאלים שלכם. פעילות זו נקראת שיווק באינטרנט והיא מכילה ערוצי פעילות רבים. יחד נבחר את הערוצים הנכונים עבורכם. קראו בהרחבה על שירותי השיווק באינטרנט שאנחנו מציעים.

ליעוץ ללא התחייבות בכל אבן דרך בה אתם נמצאים אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר. ללא מכירות!