הפעם אני שמח להציג בפניכם 12 כלים איתם תוכלו לבדוק לבד את אתר האינטרנט שלכם בהיבטים שונים.
הכלים מספקים לכם ניתוחים ותובנות על האתר שלכם ואף את הפעולות הדרושות לתיקון הכשלים שהם מגלים. חלק מהאתרים מציעים לכם גם ניתוחים מעמיקים יותר - בתוספת תשלום.
*שימו לב (1) -
בחלק מהכלים לפעמים צריך להכניס את כתובת האתר המלאה בתוספת ה http://
*שימו לב (2) -
התוצאות מתייחסות כמעט תמיד לדף ולא לכל האתר. כלומר אם תרצו ניתוח גם לדף הבית וגם לדף האודות, תצטרכו לשים בכל פעם את כתובת הדף המבוקש.
*שימו לב (3) -
יש לקחת את התוצאות בערבון מוגבל מאחר והינן אוטומטיות ולא תוצאות אישיות. בין אם אתם לקוחות שלי ובין אם לא - אתם מוזמנים לחזור אלי עם שאלות לגבי התוצאות שתראו.
בואו נתחיל :)
בדיקה לקריאות האתר שלכם
עד כמה התוכן באתר שלכם קריא? התוצאה מעריכה את הקריאות על פי מדד אורך המשפטים באתר – עד כמה הם קצרים ואו לא ארוכים.
http://juicystudio.com/services/readability.php
בדיקת צבעוניות האתר שלכם
בדיקה מהו הקונטרסט בין רקע האתר לתוכן של האתר – כלומר עד כמה האתר קריא לגולשים ויזואלית.
בדיקה למהירות טעינת הדפים באתר
מהירות טעינת הדף משפיעה על חווית המשתמש. אתר זה יבדוק את מהירות טעינת הדף אותו תכניסו.
בדיקת תאימות האתר לדפדפנים שונים
איך האתר שלך נראה בדפדפנים שונים? מומלץ לסמן רק את 3 הגרסאות האחרונות של הכרום, פיירפוקס, אקספלורר, ספארי על מנת לקבל תשובות מהירות יותר.
בדיקה למידת התאמת האתר לגוגל
כולם רוצים להופיע בדף הראשון של גוגל. יש כמה כללים שהאתר צריך לעמוד בהם על מנת להופיע בגוגל. בדיקה זו מציגה את הפרמטרים השונים על פיהם דף האינטרנט שלכם נבחן – וההצעות לשיפור.
בדיקה לשינויים והתמורות בחלוף הזמן
רוצים להיזכר לראות איך האתר שלכם או של אחרים נראה בעבר? תוכלו לראות מה השינוי שעשיתם באתר שלכם או שעשו המתחרים ומכאן להשליך על האסטרטגיות השונות שננקטו. הארכיב הזה דוגם ביליוני דפי אינטרנט שנים לאחור.
בדיקת ניראות האתר שלכם במובייל
איך האתר שלכם נראה במסכים שונים? האם מותאם – לא מותאם? מה עובד ומה לא. הבדיקה הזו תראה לכם במסך אחד את האתר שלכם על פני גדלי מסכים שונים.
www.mattkersley.com/responsive
בדיקת הדגשים באתר שלכם
כלי זה הוא "מפת חום" אשר ממפה את הדף שלכם ומציגה את הנקודות החמות – אותן נקודות אליהן מיד נמשכת העין לפני שמח אפילו מתחיל לקרוא. בכלי זה צריך להעלות תמונה של הדף הרצוי בחלק השמאלי התחתון של האתר. אולי הדברים החשובים דווקא לא מודגשים ואתם מפספסים את הגולשים?
בדיקה וניתוח תנועת הגולשים באתר
מערכת הסטטיסטיקות המוכרת של גוגל המנתחת את תנועת הגולשים לאתר בכל חתך והיבט אפשריים. ניתן לקרוא עליה במדריך המורחב שלנו "מבוא לגוגל אנליטיקס".
google webmaster tools - בדיקת הקשר בין האתר לבין גוגל
זהו כלי אשר מאפשר לכם להבין הקשר בין האתר שלכם לבין עולם החיפוש של גוגל: האם גוגל יכול לגשת לתוכן באתר או לא ולמה, איך גוגל קורא את האתר שלכם, באילו חיפושים אתם מופיעים בגוגל, אילו אתרים מקשרים אל האתר ועוד. הוא כלי מעט טכני - אך חשוב.
בדיקת האתר שלכם על ידי תוצאות החיפוש של גוגל
חפשו את האתר שלכם בגוגל. בתוצאה, ממש משמאל לכתובת האתר - יש חץ ירוק קטן – הקליקו עליו > תבחרו ב"עותק שמור" > למעלה בשורה האפורה הקליקו מצד שמאל על "גרסה טקסטואלית" > והנה – ככה גוגל קורא את האתר שלכם פחות או יותר. האם הטקסט הגדול יותר מציג את הדברים המהותיים יותר אצלכם? האם הדברים החשובים למעלה והפחות חשובים למטה?
בדיקה של התאמת האתר לפי מגמות - google trends
עם גוגל טרנדס תוכלו לדעת את מידת העניין של מה ואיך אנשים מחפשים. למשל אם אנשים מחפשים יותר "בריכות שחיה" או "בריכות לבית" ולהשוות בין כמות החיפושים. הנה התוצאה. לפי התוצאות אולי תבחרו להציג באתר מונחים אחרים מאלו אשר חשבתם עליהם.
אני מקווה שתעשו שימוש בכלים ותצליחו לשפר את האתר ושהוא ישרת אתכם חזרה בעקבות כך.
לכל שאלה ובקשה אני כאן תמיד במייל .