עשה זאת בעצמך - קידום אתר אינטרנט בגוגל

מחקר מילות מפתח לקידום בגוגל

במשך כמעט עשור, אחת מטכניקות השיווק המוצלחות ביותר לבעלי אתרים היה השיווק הנכנס. בעוד ששיווק יוצא מתמקד ברכישת מודעות ורשימות מיילים על מנת להשיג לידים (פניות נכנסות), השיווק הנכנס מתמקד בלמשוך את הלקוחות הפוטנציאליים לאתר שלכם – באמצעות תוכן איכותי, שימושי ורלוונטי לתחום הפעילות שלכם. 

על ידי כתיבת תכנים מעניינים, תוכלו לשמור על זמן שהות ארוך יותר של מבקרים חדשים באתר ואפילו לשפר את הסיכוי שהם יקליקו על מקורות הנעה לפעולה המוצגות באתר (באנרים, טפסים, סקרים, שיתוף ברשתות חבריתות, לחיצה לשיחה וכיוב). 

גם הלקוחות הקיימים יאהבו את המאמרים שלכם והאמון שלהם בעסק שלכם יגדל. והם גם יחזרו לאתר שלכם כדי לקרוא או לחפש עוד על מה שרלוונטי עבורם ממקור מומחה - האתר שלכם. אותם לקוחות יכולים בקלות להתעניין ולרכוש דרככם עוד שירותים או מוצרים.

מאמרים טובים עשויים גם להיות משותפים על ידי הקוראים במדיה החברתית; ובכך ליצור קישורים נכנסים לשפר את פופולריות האתר שלכם.

 

הבנת מנועי חיפוש

האלגוריתמים המשמשים את מנועי חיפוש, כדי לספק למחפשים עם תוצאות באיכות גבוהות, הפכו יותר ויותר מסובכים. מה שאתם צריכים לדעת הוא שכאשר משתמשים בשאילתות במנועי חיפוש בעזרת ביטוי של מילות מפתח (או בקיצור, מחפשים בגוגל), התוכן בדף התוצאות (SERP) מדורג על פי הרלוונטיות והפופולריות של הביטויים מול החיפוש.

על מנת לוודא שהמאמר שלכם נחשב רלוונטי לביטוי מפתח ספציפי, הנושא של הדף שלכם צריך להיות מוגדר באופן ברור ומילות מפתח בו צריכות להיות בשימוש בכותרות, כותרות משנה, טקסט וטקסט עוגן של קישורים מבחוץ.
פופולריות המאמר שלכם מבוססת על פי מספר האתרים החיצוניים שמקשרים לאתר שלכם בכלל ולדף שלכם בפרט. זו סיבה נוספת מדוע שיתוף התוכן שלכם בפייסבוק או ברשתות אחרות מועילה לכם!

 

בחירת התוכן לכתיבה בשימוש באסטרטגיה לקידום אתרים

עכשיו אתם כבר יודעים שאתם רוצים לכתוב תוכן משכנע ואינפורמטיבי לאתר שלכם בכדי למשוך לקוחות פוטנציאליים ולשפר את האיכות של האתר שלכם - אבל מה לכתוב?
זה המקום שבו אסטרטגית האופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO) נכנסת לפעולה.

אתם צריכים לקבוע: באילו מילות מפתח קהל היעד שלכם משתמש בחיפוש, לאילו מילות מפתח יש נפח חיפוש גבוה,, כמה תחרות קיימת למשפטי מפתח, וכמה זמן ייקח לדרג את האתר שלכם גבוהבתוצאות החיפוש עבור מילת מפתח מסוימת.

זו הסיבה שמחקר מילות מפתח הוא חלק חשוב של קידום אתרים. אסור לדלג עליו.


שלב 1: בחירת נושא

הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא סיעור מוחות על מה לכתוב. הנה מספר דרכים מומלצות על מנת לעזור לעצמכם להגיע לרשימה של 10-15 ביטויי מפתח:

  1. צריך לקבוע איזה מידע הלקוחות שלך או מתעניינים היו מוצאים כשימושי. מה לקוח חדש היה שואל או מתעניין לגבי המוצר או השירות שלך?
  2. תשאלו את הלקוחות שלכם. שאלו חברי צוות שעובדים ישירות עם לקוחות. בדקו מה המתחרים שלכם כותבים על זה.
  3. בדקו בסטטיסטיקות האתר שלכם מהן השאילתות שהביאו את הלקוחות שלכם לאתר.

כדוגמא, אם העסק שלכם הוא חנות למכשירי חשמל, ייתכן שתמצאו שהמילים המתאימות עבורכם הינן "ניקוז חום מייבש כביסה", "מייבש להתנקז החוצה", "מדיחי כלים חסכוניים", "ניקוי כיריים חשמליות", "תנור טורבו", וכיוב......

 

שלב 2: מחקר מילות מפתח

אלו הם הצעדים הבאים במחקר מילות מפתח:

  1. בדקו את נפח החיפוש והתחרות החודשיים של מילות המפתח שבחרתם בשלב הקודם. בדקו גלובלי ומקומי. אם לביטוי יש נפח חיפוש גבוה ותחרות גבוהה, אז הטיפוס במעלה התוצאות של גוגל עלול לקחת הרבה עבודה והרבה זמן. בדקו האם כיום תוצאות החיפוש בדף הראשון של גוגל מניב תוצאות בעיקר מאתרים של מותגים \ יצרנים \ חברות גדולות מאד בתחום? אם כן - עדיף אולי להשתמש בביטויים עם נפח חיפוש בינוני עד גבוה ופחות תחרות.
  2. בדקו אם יש מילות מפתח קשורות לביטוי המרכזי שלכם. אם כן, בדקו את נפח החיפוש והתחרות גם של אלו. סביר להניח כי לביטוי כללי כמו "תנור טורבו" יש נפח גבוה ותחרות גבוהה, אבל לביטוי קשור ספציפי יותר כמו "יתרונות תנור טורבו לעומת תנור רגיל" יש פחות תחרות. יתרון נוסף של שימוש במילות מפתח ארוכות זנב (מילת מפתח + מילים קשורות) הוא שיש לך סיכוי גבוה יותר של המרה מגולש שחיפש את זה - כי היית יותר רלוונטי לחיפוש ואולי תגיע לפנייה \ לרכישה ממנו מהר יותר.
  3. בדקו מגמות בהיסטוריה. אתם עשויים למצוא שאחת ממילות המפתח שהיו בנפח נמוך מתחילה להראות קצת כניסות לאתר וכדאי להשקיע קצת זמן על טיפוח התוכן עם מילת המפתח הזו. או שאולי משפט מפתח מקבל יותר נפח חיפוש בתקופה מסויימת בשנה בשל התעניינות עונתית.

המטרה היא למצוא מילות מפתח שאינן סופר תחרותיות. זה ישפר את הרלוונטיות של האתר שלכם למילות המפתח ולמילות המפתח הקשורות, וכך תוכלו לפעול לשיפור הדירוג של ביטויים יותר תחרותיים בטווח הארוך.

 

שלב 3: כתיבת המאמרים שלכם

לאחר קצת עבודה תהיה לכם רשימה קצרה של ביטויי מפתח לנושאים שקהל היעד שלכם רוצים ללמוד עליהם עוד. עכשיו אתם רק צריך לכתוב תוכן מעניין, באיכות גבוהה, שיספקו ערך לאתר שלכם, ומספיק טוב שהמשתמשים ירצו גם לשתף אותו.

כלי מחקר מילות מפתח

יש מספר כלים למחקר מילות מפתח הזמינים באינטרט בהם ניתן להיעזר לצורך מטרת קידום האתר. חלקם בחינם ואחרים יעלו תשלום חודשי משמעותי. לכל אחד מהם יש תכונות ומאפיינים שונים וצריך למצוא אחד שיתאים לצרכים ולתקציב שלכם.
אם יש לכם חשבון Google אתם יכולים להשתמש בכמה כלים של שימושיים בחינם:

  • כלי תכנון מילות המפתח של Google עוזר לכם למצוא את מדדי נפח נפחי החיפוש והתחרותיות של מילות המפתח שלך ומילות המפתח הקשורות. עדיף לבחור באפשרות "הצג פריטים הקשורים רק באופן הדוק" (Show only closely related items) בתוך האפשרויות של מילות מפתח - כדי לשמור על היקף הצעות רזה יותר.
  • Google Trends ייראה לכם את מידת העניין של משפט מפתח לאורך זמן ולפי אזור. זה יכול אפילו לנסות לחזות עניין של מילת מפתח בשנה הבאה. הכלי גם יראה את מילות המפתח הקשורות המובילות, ואת אלו שעולים בפופולריות.

 

מאמר זה תורגם על ידי אסא רשף באישור www.marketingdarcy.com

 

מאמרים קשורים שיכולים לעניין אתכם: