אתר האינטרנט שלכם הוא הפרצוף שלכם ברשת ובו ניתן למצוא את כל המידע המדוייק על העסק.
אנחנו יודעים גם שצריך כל הזמן לשווק את העסק ורצוי בכמה שיותר ערוצים על מנת להיחשף כמה שיותר לקהלי היעד שלנו.
ואפשר גם לאחד בין האתר לחלק מאותם ערוצי השיווק - מאחר והם חברתיים ומכילים את האפשרות להטמיע אותם באתר שלכם.
איך זה עוזר?
רב האנשים נמצאים בחלק מהרשתות החברתיות האלו, ואנחנו מצליחים למעשה להגיע אליהם דרך המקומות שבהם הם נמצאים, במקום להביא אותם "בכח" לאתר שלנו.
אחת הדרכים היא להציג את המעורבות שלכם היא על ידי הטמעת קוד באתר המציג את הפעילות שלכם באותן רשתות חברתיות וכך בזמן הביקור באתר הגולשים גם רואים את הפעילות שלכם באותן רשתות, שהיא לרב פעילות פחות "מעונבת" ויותר בגובה העיניים, וגם יכולים להצטרף אליכם באותן רשתות שהם ממילא מסתובבים בהן, וכך גם להתחיל לקבל מכם מידע כשאר הם גולשים ברשתות החברתיות.
הנה סקירה של חלק מהרשתות החברתיות שמומלץ להטמיע באתר
פייסבוק
מי זה: מלך הרשתות החברתיות. היום כמעט כולם נמצאים בפייסבוק
מה עושים שם: פותחים דף עסקי (לא פרופיל אישי), ולאחר מספר הגדות מתחילים להעלות פוסטים.
איך מומלץ להתנהל: אחת לכמה ימים, מקסימום פעם בשבוע, להעלות מידע הקשור לפעילות הספציפית שלכם או מידע כללי הקשור לתחום שלכם. סיפור על מוצר חדש, שירות קיים, הצלחה אצל לקוח שלכם, מבצע מסויים, קידום מכירות, מה קורה בעולם מבחינת המוצר \ השירות \ הפעילות שתואמת לשלכם, שדרוג המבנה שלכם, מכונה חדשה, חתול שבא אל סף דלתכם ונתתם לו מים\חלב (ממש ככה) - כל דבר שקשור ישירות או בעקיפין למה שאתם מציעים. כמובן להעלות עם תמונה רלוונטית (לא רק טקסט) ומדי פעם גם לעשות הפנייה לאתר שלכם.
איך מטמיעים באתר: נכנסים לדף ההטמעות > בוחרים את ההטמעה הרצויה > באמצעות מתכנת מטמיעים את הקוד באתר.
https://developers.facebook.com/docs/plugins
מה מרוויחים מזה: זה חינם, אפשר לעשות לכם לייק לפייסבוק מתוך האתר (לא צריך ללכת בפועל לפייסבוק), מציגים מידע מהפייסבוק ישר באתר, הגולש רואה את המידע גם בפייסבוק שלו לאחר שעשה לייק.
גוגל פלוס
מי זה: אמור היה לתת לפייסבוק בראש, לא כל כך הלך אבל עדיין מתנהלים שם בדומה לפייסבוק, אומרים שזה נותן קצת "נקודות" בקידום האתר עצמו בתוצאות החיפוש.
מה עושים שם: פותחים דף עסקי ולאחר מספר הגדות מתחילים להעלות פוסטים.
איך מומלץ להתנהל: כמו פייסבוק
איך מטמיעים באתר: נכנסים לדף ההטמעות > בוחרים את ההטמעה הרצויה > באמצעות מתכנת מטמיעים את הקוד באתר.
https://developers.google.com/+/web/+1button/
מה מרוויחים מזה: זה חינם, אפשר להתחבר לגוגל פלוס שלכם מתוך האתר (לא צריך ללכת בפועל לגוגל פלוס) מציגים מידע מגוגל פלוס ישר באתר, הגולש רואה את המידע גם בגוגל פלוס שלו לאחר שהתחבר.
יו טיוב
מי זה: רשת חברתית לשיתוף סרטוני וידאו
מה עושים שם: יו טיוב מאפשר למשתמשים רשומים להעלות ולשתף סרטונים (וידאו קליפים, סרטוני וידאו, הרצאות וכו') ולצפות בהם. כל גולש שנרשם יכול להעלות סרטונים לאתר, לדרג ולהגיב על סרטונים אחרים. ניתן לשבץ סרטונים מ־YouTube בקלות בבלוגים ובאתרי אינטרנט אחרים, וכיום יותר מ־80% מהסרטונים שמוטמעים באתרים אחרים ובבלוגים פרטיים הם סרטונים שהועלו ל־YouTube. באתר יש אפשרות חיפוש פנימי הבנויה על מנוע החיפוש של גוגל. כמו כן חברת גוגל מפעילה מנוע חיפוש בשם גוגל וידאו שחלק גדול מהתוצאות המתקבלות באמצעותו הן מ-YouTube.
איך מומלץ להתנהל: להעלות סרטוני וידאו רלוונטים לעסק שלכם כגון מדריכים, הרצאות, הצגת מקרים, פרוייקטים, המחשות וכל דבר שאפשר להמחיש בעזרת סרטון. כל סרטון מלווה בכותרת ותיאור בהם ניתן להכניס הרבה טקסטים ומילות מפתח ובזמן החיפוש בגוגל או בתוך יו טיוב ייתכן והסרטון שלכם יופיע בתוצאות ובזכות זאת החשיפה אליכם תעלה.
איך מטמיעים באתר: אפשר להטיע סרטוןף או רשימת סרטונים, או ערוץ שלם (ערוץ שלכם). נכנסים לדף ההטמעות > בוחרים את ההטמעה הרצויה > באמצעות מתכנת מטמיעים את הקוד באתר.
https://support.google.com/youtube/answer/171780?hl=en
מה מרוויחים מזה: באתר: הצגת סרטונים בדפים השונים המערשירים את תוכן הדפים. ביו טיוב וגוגל: אפשרות לחשיפה ללקוחות חדשים לאחר שחיפשו מילות מפתח שהכנסתם בתיאור של הסרטונים שלכם.
אינסטגרם
מי זה: רשת חברתית המבוססת תמונות ווידאו.
מה עושים שם: אינסטגרם הוא אפליקציה סמארטפונית חינמית לשיתוף תמונות וסרטוני וידאו קצרים, כאשר כל שיתוף נקרא "פרסום" (Post). האפליקציה מאפשרת למשתמש לצלם תמונות להציג אותן באינסטגרם ואפילו לשתף אותן ברשתות חברתיות כמו פייסבוק ואחרות) האפליקציה מאפשרת גם הוספה של עיבודים שונים המשדרגים את חזות התמונות ומעניקים להם מראה שונה. המייחד את אינסטגרם הוא שכל התמונות מוצגות בצורת ריבו ולא מלבן כנהוג בתמונות.
איך מומלץ להתנהל: להעלות תמונות הקשורות לפעילות שלכם.
איך מטמיעים באתר: נכנסים לדף ההטמעות > בוחרים את ההטמעה הרצויה > באמצעות מתכנת מטמיעים את הקוד באתר.
https://www.instagram.com/developer/embedding/
מה מרוויחים מזה: אתם מעלים תמונות שצילמתם, מחילים עליהם מספר פילטרים המשפרים את חזות התמונה ומשתפים באמצעות היישום במגוון רחב של אפשרויות הכוללות את הרשתות החברתיות, דואר אלקטרוני ושירותים נוספים מבוססי מיקום. הגולש יכול להתחבר אליכם לאינסטגרם ישירות מהאתר.
פינטרסט
מי זה: רשת חברתית המבוססת תמונות. מומלץ בעיקר לחברות עם מוצרים ויזואלים (צלמים, אופנה, אוכל, עיצוב וכיוב).
מה עושים שם: משתמשיה של פינטרסט מרכיבים לוחות של תמונות לפי נושאים, וממלאים אותם במדיה דיגיטלית שונה, מרחבי רשת האינטרנט או על ידי שיתוף תמונות ממשתמשים אחרים באתר. פעולה זו נעשית באמצעות כפתור ה- "Pin it", או באמצעות העלאה מדיה מהמחשב הפרטי. כל פריט מדיה שהועלה מוגדר כ- "סיכה" (Pin), והוא יכול להיות תמונה, וידאו, דיון או מתנה כספית.
איך מומלץ להתנהל: להעלות תמונות הקשורות לפעילות שלכם.
איך מטמיעים באתר: נכנסים לדף ההטמעות > בוחרים את ההטמעה הרצויה > באמצעות מתכנת מטמיעים את הקוד באתר.
https://developers.pinterest.com/tools/widget-builder/
מה מרוויחים מזה: המשתמש יכול לבנות "לוחות" שמורכבים מסיכות בנושא מסוים. פינטרסט מאפשרת למשתמשיה לעקוב אחר משתמשים אחרים, וכאשר משתמשים נכנסים לעמוד הבית של האתר הם רואים רשימת מעקב אחר פעילות של הלוחות והמשתמשים שאחריהם החליטו לעקוב -ביניהם למשל גם שלכם.