7 נקודות ה MUST לעריכת "סדר פסח" באתר האינטרנט שלכם

כמו בבית, כמו עסק הפיזי שלכם, גם האתר שלכם זקוק לסדר פסח. הנטייה הטבעית שלנו היא לערום רשימת מטלות בצד ולומר לעצמנו שנגיע לזה יום אחד ואז הערימה כבר גדולה מדי.

לא אעמיס עליכם, אתן לכם את רשימת ה MUST בלבד, שהטיפול בה ישפר פלאים את את האתר ומיידית.

אז קבלו 3 כלים אוטומטיים ו 4 כלים ידניים איתם תוכלו לעבור על אתר האינטרנט שלכם על מנת לשפר אותו לקראת הקיץ.

כלים אוטומטיים

1. מהירות האתר

201604sitespeed

אולי כבר התרגלתם לדף הזה והתמונות האלו שנפתחים לאט לאט, אבל זה משפיע לא טוב הן על הגולשים שרוצים לקבל כבראת המידע ועלולים לצאת מהדף עוד לפני שנטען סופית ועל גוגל שאוהב להציג בתוצאות החיפוש שלו אתרם שהדפים שלהם נטענים מהר. סביר להניח שאם דפי האתר נטענים לאט אז אתם גם ממוקמים פחות טוב בגוגל.

מה עושים: נכנסים לכאן https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights מקלידים את כתובת האתר שלכם ורואים מה התוצאה (רצוי לפחות 80). שימו לב שיש שני טאבים - של מהירות האתר במחשב רגיל ובמובייל.

איך מתקנים: לרב צריך להקטין את משקל התמונות באתר ולהציג את התוצאות למתכנת על מנת שיטיב את קוד האתר לפי ההמלצות הרשומות.

2. מובייל, מובייל, מובייל....

201604responsive

אינטל לא סתם מפטרת לצערנו 11,000 עובדים. מכירות המובייל והשימוש במובייל מכפילים את עצמם מדי שנה. זה בלתי נתפס. אין מה לעשות, מעל ל 60% מהגלישה באתרי אינטרנט נעשים דך סמארטפונים וטאבלטים. אם האתר שלכם לא מותאם - גולשים לא נשארים באתר ועוברים לאתר אחר שכן מותאם. גם בתוצאות של גוגל אתרי מובייל מקבלים קדימות בתוצאות.

מה עושים: נכנסים לכאן www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly, מקלידים את כתובת האתר ורואים אם הוא מותאם למובייל.

איך מתקנים: פונים למתכנת ומבררים מה צריך להעישות כדי להתאים את האתר למובייל. זה יכול להיות החל משנייה של הפעלה של מאפיין המובייל במערכת הניהול, או שצריך קצת עבודת קוד ולפעמים צריך יותר.


3. לינקים שבורים באתר

201604brokenlink

כמעט בכל אתר יש לינקים פנימיים בין הדפים ולינקים חיצוניים לאתרים אחרים. אתרים משתנים כל הזמן ובהחלט ייתכן כי אותם לינקים כבר לא פעילים. זה גם מבעס מאד את הגולשים שמגיעים לדף שגיאה (ואז הם יוצאים והולכים לאתרים אחרים) וכמובן ששוב, גוגל, מאד אוהב אתרים תקינים.

מה עושים: נכנסים לקישור הבא www.brokenlinkcheck.com מקלידים את הכתובת ומגלים אם יש לינקים שבורים.

איך מתקנים: נכנסים לניהול הדפים בהם נמצא הקישור ומקשרים מחדש עם קישור תקין.

 

 

בחנו את האתר שלכם:

4. האם ישר בדף הבית ברור מה העסק שלכם עושה ומה הוא מציע?

אם לא - רשמו לכם מהם (עד) 4 השירותים המרכזיים ביותר שלכם או מהם (עד) 4 שירותי הנישה שאתם יכולים להציע ועדכנו אותם כבר בדף הבית. רצוי שכל אחד מהם יהיה גם לינק לדף מידע מורחב על אותו שירות.

5. האם מכל דף באתר ניתן ליצור אתכם קשר?

האם יש רק לינק לדף יצירת קשר או שגם מתוך החלק התחתון של האתר ניתן ליצור אתכם קשר? האם ביצירת הקשר יש רק טופס או גם פרטי התקשרות אחרים כגון כתובת, טלפונים וכתובת המייל שלכם?

אם אין: עשו זאת.

מה עושים: תנו מספר אפשרויות ליצירת הקשר אתכם על מנת להקל על הגולשים ועל איך שנח להם ליצור אתכם את הקשר.

6. האם המידע באתר עדכני או שצריך לעדכן אותו?

אם לא עדכני: הוא גם מטעה את הגולשים, גם משליך על העסק שלכם כעסק לא רלוונטי וגם כך ייתכן ואתם מאבדיפ לקוחות חדשים.

מה עושים: מיד מעדכנים את דפי המידע באתר על ידי הסרת \ שינוי המידע למידע מעודכן ורלוונטי.

7 - שאלת בונוס - האם אתם שומרים על קשר עם הלקוחות והגולשים שלכם?

חשוב לשמור על קשר עם הלקוחות כדי תמיד להישאר רלוונטי עבורם. השמירה על הקשר יכולה להיות חד כיוונית או דו כיוונית ומטרתה היא להישמר במודעות של קהל היעד כעסק מוביל ועדכני בתחומכם, וכשהם יצטרכו שירות בתחומכם - היו בטוחים כי הם זוכרים אתכם ואתם צפויים לקבל מהם טלפון \ מייל.

מה עושים: כותבים מאמר אחד, לכל הפחות פעם בחודש, שקשור לעולמכם המקצועי עם מידע רלוונטי ותועלתי עבור קהל היעד שלכם ומפיצים אותו במספר דרכים כגון ניוזלטר, פייסבוק, באתר, בחתימת מייל, פרסום ממומן, גוגל פלוס, בלוג ועוד. ההתמדה כאן חשובה כי תוצאות שיווק ארוך טווח אינן מגיעות מיד אלא רק בשוטף.

 

חג שמח ואתר אינטרנט פורח :)